Grad u šumi ili šuma gradu

Zamislite život u prirodi, udaljen od gradske vreve i smoga, a opet u centru grada i samo 5 minuta hoda do Malog placa, prvih kafića, dućana i tramvaja. Na samo nekoliko koraka od Vašeg luksuznog stana nalaze se park šuma Zelengaj i Tuškanac koje nude kilometre staza za šetnju ili bicikliranje. Ako želite pak popiti kavu u samom centru grada, za samo 15-tak minuta lagane šetnje doći ćete do glavnog gradskog trga -Trga Bana Jelačića!

Zgrada “M“ - top lokacija, top luksuz i top sigurnost!

Živjeti u visokom luksuzu i sigurnosti, a imati prirodu za najbližeg susjeda velika je povlastica. Šumski pojas iznad Britanskog trga tako nudi osvježavajuću mikroklimu sa ljetnim temperaturama uvijek za nekoliko stupnjeva niže od onih na zagrijanom gradskom asfaltu. 

Svježina zraka i zelenilo u spoju luksuza nadomak gradskog centra pun je pogodak i za najizbirljivije.

Katalog stanova

Lokacija

Pronaći najbolje mjesto za sebe ne znači samo pronaći svoj idealan kvadratni metar. Dok stambeni prostor uređujemo prema svojima idejama, gradske četvrti oblikuju nas, naše navike i svakodnevnicu.

Kukuljevićeva pripada uskom krugu najljepših zagrebačkih ulica. Okružena zelenim pojasom, ova ulica slijeva se prema Britanskom Trgu. Mali plac, kako ga građani zovu od milja, jedan je od najstarijih i najpopularnijih gradskih trgova, kratkom šetnjom udaljen tek nekoliko minuta od suvremene Zgrade “M“ na broju 27. Britanac je mjesto susreta, svježeg cvijeća i antikviteta na kojem živi savršeno očuvan ugođaj starog Zagreba. 

Zgrada “M“ je - Lokacija, Lokacija, Lokacija, i kao takva isplativa investicija.

Južni dio Britanskog trga omeđuje Ilica koja istovremeno djeluje i kao fina, tanka granica između ove mirne četvrti i užurbanog centra. Ta gradska žila kucavica, Ilica, svojim nas tokom brzo dovodi i do glavnog trga, od Britanca udaljenog svega dvije kratke tramvajske stanice. 

Živjeti u Kukuljevićevoj ulici znači živjeti daleko od gradske vreve, a opet biti od nje udaljen samo nekoliko minuta hoda.

Katalog stanova

Lifestyle M

Svaki Vaš dan počinje s pogledom kroz velike staklene stijene na bogate krošnje zelenog poteza. Taj kontakt prirode i unutrašnjeg prostora uvelike pridonosi kvaliteti Vašeg života. 

Ako Vas radni dan nosi u centar grada, kratka šetnja je uvijek najbolji izbor. Za dalje destinacije samo se spustite liftom do garaže i već sjedate u auto. Hladan po ljeti, a ugrijan po zimi.

Vikend pruža jednostavne mogućnosti… par minuta šetnje do Malog placa na jutarnju kavu s prijateljima… ili jutarnji jogging u susjednim park šumama. Nedjeljni ručak možete provesti u obližnjim restoranima izvrsne lokalne i mediteranske kuhinje, od kojih neki imaju i Michelinovu preporuku.

Za dane proslava ili druženja, Vaši će gosti biti očarani luksuzom od samog ulaska u dizajnerski haustor zgrade pa do ulaska u Vaš svijetli i prostran stan s modernim rasporedom prostorija koji odaje Vaš luksuzan način života. Impresivno.

Katalog stanova

Posebnosti zgrade M

Zgrada "M" je luksuzna boutique zgrada sa 22 stana na prestižnoj lokaciji u samom centru grada. Njezin luksuz je opisan sa 3 „M“:

Mighty – zgrada je ojačana za potres 20% iznad propisanog visokog Europskog Standarda (Eurocode 8) za našu potresnu zonu. Time je ova stambena zgrada jedinstvena u Hrvatskoj.

Modern – primjena vrhunskih materijala i tehničkih rješenja na vanjskim oblozima garantira impresivnu razinu energetske učinkovitosti. Moderan dizajn stanova i zajedničkih prostora, vrhunska oprema i materijali te precizna izvedba čine Zgradu-M vjerojatno najluksuznijomzgradom u našem gradu. 

Memorable  – luksuz koji se pamti! Od neobično visokih staklenih stijena (2.5m – 2.8m) koje ne samo da otvaraju prostor, već ga i integriraju s prirodom, pa sve do pažljivog odabira vrhunske opreme (npr. vlastitog odabira između renomiranog francuskog dizajnera Philippe Starck-a, i perfekcionista master arhitekta Talijana Antonia Citteria) …suvremeni luksuz je protkan od unutarnjeg do vanjskog izgleda. 

Katalog stanova
Potres 20%

Potres koji je pogodio Zagreb i okolicu doveo je do odluke investitora da usprkos garancijama projektanata da je zgrada već projektirana po visokim propisanim standardima statike, zatraži još i dodatno ojačavanje.

Rezultat dodatnih analiza i pre-projektiranja je da ova stambena zgrada može sada preuzeti 20% veće potresno opterećenje od već visokog Europskog Standarda (Eurocode 8) propisanog za stambene zgrade u ovoj potresnoj zoni. Time je ova stambena zgrada jedinstvena u Hrvatskoj. Jamstvo kvalitete gradnje je i poseban certifikat statičara – KLIKNITE OVDJE

Kao stanar Zgrade “M“, biti ćete mirni znajući da ste u čvrstoj građevini („MIGHTY“) koja je dodatno ojačana, 20% iznad europski propisanih standarda statike za ovu potresnu zonu, dajući Vam time veliku sigurnost života Vas i Vaših najdražih.

Udobnost

Pogledom na tlocrte stanova uvidjet ćete da je komfor življenja bio prioritet u projektiranju Zgrade “M“. Protočnost stanova te razdvojenost glavnog spavaćeg dijela od dnevnih prostorija garantira ugodan suživot svih ukućana bez obzira na razliku u dobi i navikama. Američki način integriranosti kuhinje sa dnevnom sobom upotpunjuje druženje u zajedništvu obitelji. 

Svaka prostorija u stanu ima svoj termostat i može se neovisno o drugim prostorijama grijati ili hladiti što pridonosi udobnosti boravka svih ukućana. Cjelokupna površina stana grije se podnim grijanjem, a klima jedinice su nevidljive i skrivene u spuštenom stropu. Sve je to daljinski kontrolirano preko interneta putem Vašeg mobilnog telefona ili tableta.

Pristup zgradi omogućen je osobama smanjene pokretljivosti. Također, stanari će u zgradu ući i s dječjim kolicima ili kovčezima bez ikakvih prepreka i podizanja.

Oprema

Luksuz podrazumijeva i osobni odabir, stoga ćete imati priliku vlastoručno odabrati kupaonsku opremu i završnu obradu, a unutar ponuđene lepeze opcija možete birati između visoko kvalitetnih i prirodnih materijala.

Podne obloge od vrhunske talijanske keramike i najkvalitetnijeg parketa slaganih u francuski vez ili ravan, stoji vama na odabir (u ranijoj fazi izgradnje).

Jedinstven doživljaj vode omogućit će Vam marka AXOR (top linija iz Hansgrohe kolekcije), gdje ćete moći izabrati između luksuznog dizajna renomiranog francuskog dizajnera Philippe Starck-a, poznatog po unikatnom dizajnu Venus-a, jahte Steve Jobs-a, i perfekcionista master arhitekta Talijana Antonia Citteria. KLIKNITE OVDJE

Sigurnost

Od začetaka arhitekture čovjek gradi kako bi bio na sigurnom i kako bi sačuvao svoju imovinu. Ulazna vrata i prozori u ovom slučaju predstavljaju vrhunac protuprovalnosti i zvučne izolacije. A da nijedan gost ne može iznenaditi stanara Zgrade “M“ dokazuje i najrecentniji sustav video nadzora uz portafon sa slikom s ulice. Nije nevažno ni da je zgrada smještena u dobrom, sigurnom i dobro osvjetljenom kvartu.

Kako je već gore navedeno, sigurnost od potresa je neusporediva s nijednom zgradom u Zagrebu.

Energetska učinkovitost

Zgrada je opremljena vrhunskom Schüco aluminijskom stolarijom s niskoenergetskim karakteristikama. Samoperiva fasada je izvedena najkvalitetnijim njemačkim STO sustavom i toplinskom izolacijom od mineralne vune debljine 20cm.

Staklene stijene u koje je implementirana najsuvremenija tehnologija u izradi stakla povećavaju već impresivnu razinu energetske učinkovitosti. 

Sustavi za grijanje i hlađenje s A+++ certifikatima ugrađeni su prema najvišim funkcionalnim, ali i estetskim standardima. Ove skrivene sustave koji su integrirani u podove i stropove možda je teško vidjeti, ali lako je osjetiti njihovu kvalitetu i uštedu koju donose.

Fleksibilnost prostora

Stanovi nikad ne miruju i rijetko dolaze do svog konačnog oblika. Dinamika života stanara često transformira stambeni prostor koji se, ako ikako može, poslušno oblikuje oko novonastalih potreba svojih žitelja.

Rast broja ukućana, iznenadni rad od kuće ili nešto treće Zgrada “M“ moći će popratiti zbog iznimne razine adaptabilnosti prema željama kupaca. 

Pametnom distribucijom nosivih elemenata/zidova omogućeno je mijenjanje nenosivih zidova i time postizanje visoke personalizacije prostora, što omogućujemo u suradnji s našim projektantima (isključivo u ranijoj fazi izgradnje). Pravi luksuz dozvoljava Vaš osobni odabir („personal touch“). 

NAPOMENA: ovakvih jedinstvenih lokacija u centru našeg grada više nema pa je skoro nemoguće pronaći kvalitetan stan iz novogradnje bez obzira na raspoloživa sredstva. Ako ste došli do ovog dijela naše web stranice, onda vam iskreno savjetujemo da ozbiljno pristupite Vašoj odluci kupnje.

Život u centru grada ima puno prednosti i daje poseban „feeling“, ali… većina zgrada u centru građena je prije 50 ili 100 godina, tadašnjim tehnologijama, i neovisno koliko sredstava je uloženo u adaptaciju, to još uvijek ostaje stara, nesigurna zgrada sa mirisima starine.

Ako tražite ne samo stan, već dom… ali ne bilo kakav dom, već luksuzan dom u kojoj će vaša cijenjena obitelj i prijatelji osjećati komfor i biti sigurni od potresa i provala… onda nemojte propustiti ovu priliku. S obzirom na mali broj raspoloživih stanova i veliku količinu upita pristiglih čak prije otvaranja gradilišta, stanovi će brzo biti rezervirani i prodaja će uskoro biti zatvorena. 

Stoga, kako Vas povratak na ovu stranicu ne bi u tom smislu razočarao, kliknite na Prijavu.

Rizik Potresa

Rizik potresa je nažalost stvarnost života u Zagrebu. Potres je postao naša stvarnost. U nadi da ga nećemo više doživjeti, ipak smo poduzeli sve mjere predostrožnosti te pružili maksimalnu sigurnost.  Nadamo se da ga nikada nećemo ponovo doživjeti, ali ukoliko se to dogodi želimo Vam pružiti maksimalnu sigurnost u okruženju Vašeg novog doma – sve u znaku „bolje biti“. Složit ćete se da je bolje pripremljen nego iznenađen.

Zamislite snažan tresak Vas budi iz sna… u trenutku morate odlučiti ispod kojeg štoka ili stola se sakriti?  …gdje su drugi ukućani?  …da li izjuriti na cestu? … strah… neizvjesnost… što odlučiti??

Ili da li je možda bolje to izbjeći?  …kao stanar Zgrade “M“ osjećaj sigurnosti će nadvladati strah i  moći ćete se spokojno okrenuti na drugu stranu i nastaviti spavati jer ste Vi i Vaša obiteljj, te imovina potpuno sigurni. 

Katalog stanova

Koliko bi Vam takav spokoj i unutrašnji osjećaj sigurnosti značio?

Kao stanar Zgrade “M“, biti ćete mirni znajući da ste u čvrstoj građevini („MIGHTY“) koja je dodatno ojačana, 20% iznad europski propisanih standarda statike za ovu potresnu zonu, dajući Vam time veliku sigurnost života Vas i Vaših najdražih. Nije li Vam to najvažnije?

Složit ćete se da je potres koji je pogodio Zagreb i okolicu promijenio perspektivu iz koje su do sad promatrane šarmantne stare stambene zgrade i život u užem centru grada. Danas kupci u potražnji sigurnijih stanova nevoljko odlaze iz centra, ali su prisiljeni jer je ipak sigurnost važnija od uživanja blizine centra. Vi to nećete morati…

U uličnom pejzažu Kukuljevićeve ulice poviše Britanskog trga, izgled građevine na broju 27 sugerira ne samo suvremenost arhitekture, već i gradnju prema najvišim aktualnim standardima kad je u pitanju statika. Tako Vi ostajete u centru, a u potresno sigurnoj ste građevini.

Ova stambena zgrada projektirana je po Eurocode 8 normativu za otpornost na kretanje tla i najrecentnijim važećim zakonima, a nakon potresa radi se novi projekt gdje je planirana struktura ojačana je za još dodatnih 20%. Jamstvo kvalitete gradnje je i poseban certifikat statičara – KLIKNITE OVDJE

Stanari Zgrade “M“ spavat će mirno i spokojno znajući da su njihovi životi i životi njihovih najdražih sigurni! Pridružite nam se i rezervirajte svoj stan dok je moguće!